Inici > Notícies > Sector de l'Aigua > CCOO de Catalunya ens manifestem contraris a l’informe dels experts sobre la reforma de les pensions

CCOO de Catalunya ens manifestem contraris a l’informe dels experts sobre la reforma de les pensions

CCOO de Catalunya recorda que les reformes de pensions són i han de seguir sent fruit de l’acord polític i el diàleg social

Des de CCOO de Catalunya defensem el Pacte de Toledo i la mesa de diàleg social entre sindicats, patronal i govern com a instruments on definir les reformes estructurals sobre el sistema de pensions. Per això ens sentim vinculats als acords subscrits el febrer del 2011 pel creixement, l’ocupació i la garantia de les pensions, el qual ja preveia, entre altres mesures, abordar el factor de sostenibilitat l’any 2027.

CCOO de Catalunya defensem la pervivència de l’actual sistema de pensions: públic, de repartiment, solidari intergeneracional i territorialment i garantia contra la pobresa de la gent gran del nostre país.

El primer dels aspectes per a la sostenibilitat que planteja l’informe presentat avui, la minoració de la pensió en base a l’esperança de vida, expressa la voluntat de desmantellar el nostre sistema de repartiment per l’aplicació de mètodes actuarials, propis d’un sistema de capitalització, a on es rep en funció d’allò que s’aporta.

El segon element, la no revalorització de les pensions presents i futures en funció de l’IPC, sinó d’acord amb l’evolució de les despeses i els ingressos del sistema suposarà a la pràctica, la pèrdua del poder adquisitiu i la capacitat de compra dels pensionistes, exposant a la pobresa i l’exclusió la gent gran. Aquestes dues mesures poden tenir un especial impacte sobre les dones, qui generalment presenten una major esperança de vida i disposen, de promig, de pensions inferiors.

CCOO de Catalunya denuncia que, de nou, s’utilitzi la crisi com a excusa per a retallar drets socials. Les propostes per a garantir la sostenibilitat del sistema només se centren en reduir les despeses per pensions inferiors, sense centrar-se en l’increment dels ingressos. Sobta que no s’esmenti la creació d’ocupació, la millora dels salaris i de les condicions laborals, del salari mínim interprofessional o la lluita contra el frau, que millorarien les cotitzacions del sistema, com a possibles alternatives per assegurar el futur de les pensions.

[wpfilebase tag=file id=467 tpl=filebrowser /]

Deixa una resposta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Et pot interessar

Què hi diuen els i les polítiques sobre el repte de la gestió de l’aigua a Barcelona?

ATTAC-ACORDEM, XNCA, Ecologistes en Acció i Enginyeria Sense Fronteres organitzem unes jornades el 18 de ...

SiteLock